9 лесни стъпки за екологична работна среда

9 лесни стъпки за екологична работна среда

  • 1997
  • 0

zakuskaИма няколко лесни стъпки да направите Вашата работна среда в офиса по-устойчива и зелена.

Гарантирането на това. че офис операциите Ви са еко съобразни – включително практики като двустранно копиране, използване на сензори за осветление и поставяне на техниката в спящ режим, не само е в услуга на природата, но Ви помага да намалите своите разходи. Офисите които рециклират правилно и работят с рециклирани материали, допълнително окуражават своите служители да бъдат по –ефективни в други дейности.Устойчивите практики също така могат да бъдат от полза в маркетинга на компании за подбор и назначаване на персонал както и в корпоративната социална отговорност.

Ето и някои други начина за по-устойчива среда:
1.Рециклирайте всичко което и когато е възможно – включително хартия,пластмаса,стъкло и др. – спомагате за общото рециклиране на отпадъците;

2.Двустранно копиране – пестите хартия(пари);

3.Назначете или ангажирайте човек(Green Leader) който да съдейства за обучения на персонала- увеличава ефективността на инициативата;

4.Тренирайте настоящите и ново постъпилите служители на зелени практики – създавате навици у хората;

5.Купувайте хартиени продукти които са направени от рециклирани суровини – много често те са и по-евтини;

6.Уверете се, че препаратите и средствата за почистване на Вашите офис площи отговарят на международните изисквания за зелени практики;

7.Заредете кухнята със средства за хранене за многократна употреба – чаши, чинии прибори и други;

8.Закупувайте на екологично сертифицирани продукти- разпознайте ги по европейското лого за еко стандарти;

9.И не на последно място ползвайте екологичен транспорт за придвижване до работното място – велосипеди, градски транспорт или споделено пътуване с автомобили – пестите гориво и средства;

С прилагането на тези лесни стъпки Вие си гарантирате не само по-здравословна работна среда, но и по-производителна такава.

Ако искате да формализирате процеса по прилагането на устойчиви практики във Вашият офис, ние от ProClean можем да Ви предложим програма за внедряването на такива.

Като част от програмата обучен специалист от ProClean лично посещава офиса Ви като оценява дейностите на работното място.След визитата на всеки офис се изготвя оценка на базата на редица задължителни и незадължителни критерии.ProClean дава препоръки относно начините, по които в компанията може да се интегрират по-устойчиви практики в ежедневните си операции.

Бихте ли искали да научите повече за това?

Направете безплатна консултация на 0877 999 737

За връзка с нас

0877999737


Е. поща: info@proclean-bg.com
Фирмен адрес:
гр. София, ж.к. Младост 2, бл. 262
Телефон: +359 877999737

Пране на мокети

ПРЕПОРЪКА

”Преди да работим с Proclean различни фирми ни предоставяха некачествено обслужване, некоректно отношение и неефективна работа. След започването на съвместна работа с фирма Proclean установихме, че зеленото почистване е много по-ефективно и по-щадящо не само към мебелите в офиса, а и към самите нас. ЕЛИТ Софтуер ООД препоръчва всяка една фирма, която търси коректен и постоянен партньор да се довери на Proclean.

Ако някой има съмнение за стойността на работата с Proclean, може да ми пише на е-мейл office@zeron.bg. Аз ще се радвам да поговоря с него за това.”

Таня Атанасова Офис организатор ЕЛИТ Софтуер ООД.