Как да изберем правилната фирма за почистване на офиси

Как да изберем правилната фирма за почистване на офиси

  • 2109
  • 0

Почистване на офиси – Как да изберем точната фирма за офиса ни?

В настоящата статия ще засегна това как да сме сигурни, че избираме истински професионалисти за почистване на офиса ни? Какво да питаме и какво да очакваме като въпроси от представителите на почистващите компании по време на предварителните срещи?

Как да изберем правилната фирма за почистване на офиси

Почистване на офиси - Proclean

Професионално почистване на офиси -София

В последните години пазара на недвижими имоти и по-специално на комерсиални такива в България е в невиждан възход. Сградите се строят една след друга, като площите се наемат още в процес на строителство. Профила на наемателите е в повечето случаи  компании от ИТ сектора – международни или български. От 100 кв.м до компании с хиляди квадратни метри наети площи – близо 10 000 за най-големият клиент с който работим. Всички тези площи се нуждаят от поддръжка(почистване) на определена база – седмична, ежедневна или месечна.

За по-малките компании с площи до 100 кв.м и служители до 5 човека в повечето случаи избират сами да се грижат за чистотата в офисите си. Това си има своите предимства като се пестят средства, но има и недостатъци ,като в повечето случаи е занижена хигиена. Ако почистването на офиса се извършва от фирма то най-честият вариант на почистване е веднъж седмично за тази квадратура.

Търсим си фирма за почистване на офиса?

Почистване на офиси - ProClean

Професионално почистване на офиси – София

Ще обърна повече внимание на офисите със средна по големина площ до големите офис пространства. Лично за мен това са офиси с площи от 750 кв.м до 2-3 хиляди кв.м, а и в някои случаи над 5 хиляди кв.м. В тези пространства работят голям брой служители – от 50 до няколко стотин и дори хиляда. Почистването на офиса в тези случаи е задължително на ежедневна база.  Препоръчително е почистването да се извършва извън работното време на служителите в офиса, като най-честия случай е сутрин от 6.00 до 8.30-9.00 часа – началния старт на деня в офиса. При офисите с по-голям брой служители има и дневно дежурство на хигиенист, който основно се грижи за сервизните помещения в офиса като тоалетни и кухни. Голямата част от тези компании решават да поверят почистването на офиса на фирма за професионално почистване. Влизате в google пишете почистване на офиси София и резултатите са налични. Фирмите са много, но как да избера най-подходящите?

Ето и стъпките, които според мен всеки офис мениджър трябва да спазва:

Предполагаме, че сте се спрели на пет фирми за почистване на офиси.

Първо : Направете официално запитване през сайта на компанията за почистване. Дайте кратка информация за ангажимента като квадратура, честота на почистване- ежедневно и контакти с Вас. Другата информация може да я споделите по време на срещите.

Второ: Изчакайте компаниите да се свържат с Вас. Нормалното време в което да се случи това е в рамките на деня на запитването до следващия ден най-късно. Ако не се свържат или Ви искат повече информация по e-mail по добре продължете с търсенето. Ако пък , се свържат с Вас  би трябвало да Ви поискат оглед/среща в офиса. Това е важно както за Вас, така и за фирмата за почистване, за да Ви дадат адекватна оферта съобразена с конкретните Ви нужди. Конкретно  за Вас, може да създадете първо впечатление за фирмата извън това какво пише на сайта им.

Трето: По време на срещата освен, че фирмата трябва да се запознае с офиса, това е възможност и за Вас да научите повече за компанията . Все пак търсите коректен партньор с който да работите дългосрочно. Питайте повече за фирмата: с какъв опит разполага, колко служители има и дали има подготвени хора за офиса Ви или смята да наема нови служители за Вас. Текучество на персонал има ли? Със сигурност няма да Ви кажат , че има, но поне ще са наясно, че честата смяна на хора в офиса не е приемлива практика за Вас. Все пак за много хора офиса е като втори дом и няма да е приятно постоянната смяна  на хора. Питайте и за текущите клиенти на фирмата. По тях може да добиете и малка представа за опита на подобни по големина ангажименти Не се знае, може и да намерите общи познати в някоя от фирмите с които работят, като по този начин може да получите повече информация за почистващата фирма.

Четвърто: Поискайте официална оферта. Времето в което това е приемливо да се случи е в рамките на два дни след срещата в офиса. Очаквайте ясно и изчерпателно предложение с включени услуги и дейности а не само крайната сума.

На базата на тази информация ще бъдете по-добре информирани за крайния избор, вместо от това да търсите само и единствено цена по e-mail .  Разбира се, когато крайния избор е мотивиран изцяло от най-ниската цена, тогава може да си спестите това време, но пък времето, което ще загубите в следствие на избора си ще е много повече.

За мен като управител на ProClean, която вече над осем години се специализира в професионално почистване на офиси е важно клиентите  да са загрижени за хигиената на работните си места. За тези години успяхме да се докажем като коректен и дългосрочен партньор на над 50 малки и големи компании като ScaleFocus, Paysafe, Regiocom, Comac Medical, Unicredit Bulbank, Do it Wise, Alorica, Rosslyn Hotels, Cayetano Gaming, Trading212, Extensa, Team blue и много други. Това което ни отличава от другите компании е сигурност и грижа за клиента за това ,че почистването не е тяхна грижа и се извършва по най-добрия начин.

За връзка с нас

0877999737


Е. поща: info@proclean-bg.com
Фирмен адрес:
гр. София, ж.к. Младост 2, бл. 262
Телефон: +359 877999737

Пране на мокети

ПРЕПОРЪКА

”Преди да работим с Proclean различни фирми ни предоставяха некачествено обслужване, некоректно отношение и неефективна работа. След започването на съвместна работа с фирма Proclean установихме, че зеленото почистване е много по-ефективно и по-щадящо не само към мебелите в офиса, а и към самите нас. ЕЛИТ Софтуер ООД препоръчва всяка една фирма, която търси коректен и постоянен партньор да се довери на Proclean.

Ако някой има съмнение за стойността на работата с Proclean, може да ми пише на е-мейл office@zeron.bg. Аз ще се радвам да поговоря с него за това.”

Таня Атанасова Офис организатор ЕЛИТ Софтуер ООД.