Три лесни стъпки, за справяне с неприятните миризми в офиса и дома

  • 2280
  • 0

Колко често Ви се случва да се сблъсквате с неприятните миризми в офиса или дома?

неприятни стъпки в офиса и дома

неприятни стъпки в офиса и дома?

Според „Агенция по опазване на околната среда“ въздухът в затворените пространства може да бъде от 2 до 100 пъти по-замърсен отколкото на открито.

Източници на лоши миризми могат да включват мухъл, плесен, урина, храни или просто мръсотия. Когато тези източници са съчетани, то миризмите произлизащи от тях могат да бъдат доста проблематични.

 

За да контролирате тези миризми, следвайте тези три стъпки.

 

  1. Идентифицирайте източника на миризмата: Спукан кран или не отдавашно наводнение може да причина за миризми от мухъл и плесен. Домашните любимци могат да оставят миризми след себе под формата на урина, на места които и не предполагате. Ако има пушачи в помещението димът се предава и задържа от пердета, мебели и въздушни отвори. Залежали храни, мръсни чинии и излишък на боклук също са съществен източник на лоши миризми.
  2.  

  3. Създайте график за почистване. В кухненските помещения, където се изхвърлят хранителните отпадъци, прибавете към плика с боклук кори от лимон или портокал за да абсорбират миризмите и спрат разлагането на отпадъка. Почистете хладилника от залежели храни, след което почистете рафтовете на самият хладилник с правилните препарати и средства. Също така може да поставите кутия сода за хляб за да абсорбира нежеланите миризми в хладилника. Избършете с влажна кърпа всички разливи на кафе и други напитки по мокетите, след което насрочете основно почистване (изпиране) на меката настилка, за да подобри качеството на въздуха в помещенията.
  4.  

  5. Използвайте свеж въздух .Когато е възможно проветрявайте помещенията чрез отворени прозорци, за да се пречисти въздуха и да избегнете нежеланите миризми.Ако е възможно използвайте вентилатор в зони предразположени към влага. Това ще спомогне да спре влагата и да предотврати появата не мухъл и плесен. Премахването на влагата в офиса с влагоабсорбатор също ще спомогне да намали риска от мухъл и плесен.

 

Това са лесни стъпки които не изискват почти никакви финансови усилия за да подобрите въздуха и атмосферата на работното място или вкъщи.

 

Потърсете ни за още полезни съвети на 0877 999 737.

За връзка с нас

0877999737


Е. поща: info@proclean-bg.com
Фирмен адрес:
гр. София, ж.к. Младост 2, бл. 262
Телефон: +359 877999737

Пране на мокети

ПРЕПОРЪКА

”Преди да работим с Proclean различни фирми ни предоставяха некачествено обслужване, некоректно отношение и неефективна работа. След започването на съвместна работа с фирма Proclean установихме, че зеленото почистване е много по-ефективно и по-щадящо не само към мебелите в офиса, а и към самите нас. ЕЛИТ Софтуер ООД препоръчва всяка една фирма, която търси коректен и постоянен партньор да се довери на Proclean.

Ако някой има съмнение за стойността на работата с Proclean, може да ми пише на е-мейл office@zeron.bg. Аз ще се радвам да поговоря с него за това.”

Таня Атанасова Офис организатор ЕЛИТ Софтуер ООД.